GüncelManşet

YPG Mîştenûr’da bir kademe daha ilerledi

H.Merkezi: IŞİD çetelerinin vahşi saldırılarına karşı direnişi sürdüren ve son süreçte Kobanê’de çeteleri temizleme operasyonu başlatan YPG-YPJ güçleri, dün gece Mîştenûr Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri eylemlerle birlikte çetelere darbe vurarak bir kademe ilerledi. YPG güçleri ayrıca, Mizirdawidê Köyü’nde çetelere ait iki araç ile Dibistana Reş bölgesinde çetelere ait bir tankı imha etti.

Bölgedeki ANHA Muhabirlerinin haberine göre, YPG güçleri dün gece Miştenûr mahallesinde çetelere yönelik etkili eylemler düzenledi. Sabah saat 05.00’a kadar devam eden çatışmalar sonucunda çok sayıda çete üyesi öldürüldü ve YPG savaşçıları Miştenûr’da bir kademe daha ilerleme kaydetti.

Saat 05.00’dan sonra çeteler, YPG savaşçılarının ilerleyişini durdurmak amacıyla kentin Güneydoğusu’ndaki Medresa Reş’e saldırı düzenlemek istedi. YPG güçlerinin saldırı girişimini fark ederek anında cevap vermesi üzerine bölgede çatışmalar yaşandı.

Kentin Doğu Cephesi’nde ise YPG güçleri Mizirdawidê köyünde çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde çetelere ait 2 askeri araç ile bir havan topu bataryası imha edildi.

YPG güçleri aynı zamanda, Dibistana Reş’te çetelere ait bir tankı imha ederken, çok sayıda çeteyi de öldürdü.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu