Güncel

Devrimci Parti “Ölümsüzleri” anma etkinliği gerçekleştirdi

Devrimci Parti, Genel Merkezi’nde “Ölümsüzler’i” anmak için bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Anmaya Devrim şehitlerinin aileleri, yoldaşları ve devrimci kurumlar katılım gösterdi.

Devrimci Parti, Genel Merkezi’nde “Ölümsüzler’i” anmak için bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Anmaya Devrim Şehitlerinin aileleri, yoldaşları ve Devrimci kurumlar katılım gösterdi.

Açılış konuşması ve saygı duruşu ile başlayan anma programı, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren’in yaptığı konuşma ile devam etti.

Elif Öneren konuşmasının bir bölümünde şehit düşenlerin pratikleri ile çok şey anlattıklarını belirterek, “Onların yaşamlarını size anlatmayacağım. zaten onlar kendilerini yürüyüşleri ile bize anlattılar. Bazen hiçbir şey söylemediler, pratikleri ile gösterdiler, bazen son mektuplarından dinledik değiştirme cürretlerini, bazen bir duyurudan okuduk, “Diz çökerek yaşamaktansa, ayakta ölmeyi tercih ettiklerini”. Yaşları gençti.

Kısacık mücadele tarihlerine sığdırdılar. Birbirinin ardından gitmeyi, kendinden öncekinin bayrağını daha yukarıda omuzlamayı. Çoğu yıllarca arkadaşlık yapmışlardı birbirlerine özgürlük yürüyüşünde büyük yoldaş oldular. Kendime hatırlatıyorum sık sık. Yaşları küçüktü bizlere göre, buna rağmen büyük tarihsel yükler yüklendiler. İşte bunda aranacak anlama işaret etmek istiyorum sizlere” dedi.

“Denizleri, Mahirleri, İboları, Bayramları, Nubarları bir kez daha selamlıyorum”

Elif Öneren, açıklamasını şu şekilde bitirdi;

“Değerli dostlarım, son olarak Ulaşın ve komünarcı ölümsüzlerin şahsında, Denizleri, Mahirleri, İboları, Bayramları, Nubarları bir kez daha selamlıyorum. Alkışlayalım onları Bedoyu, Azizi, Mahiri, Hüseyin’i, Görkem’i, İbrahim’i, Barış’ı, Yusuf’u, Cenk’i, Muzaffer’i alkışlayalım onları. Ama en çokta Kadın özgürlük mücadelesinde, patriyarkaya karşı cürretlerimiz olan Eylemi alkışlayalım, Asiyeyi, Özgeyi alkışlayalım, kadınların kurtuluş mücadelesini alkışlayalım. 

Biz kazanacağız

Genel Başkandan Sonra Devrimci Partili Kadınlar bir konuşma gerçekleştirdiler. Yapılan konuşmada,  “Türkiyeli Devrimci Kadınlar erkek-devlet şiddetine karşı mor bayrağı en önde ve ilk sıralarda  kaldıranlardan. Gerek Ortadoğu’da emperyalist müdahalelere karşı Rojava ve Suriye’de gerekse de faşizme ve erkek egemenliğe karşı Türkiye’de kadın enternasyonalizminin eylem ve akıl gücünü oluşturdular. Bu güç, yılları alan mücadele sürecinde sayısız değer ve kazanım yarattı. Bu değer ve kazanımlar için bedeller ödendi” denildi.

Açıklamanın “Heval, Eylem, Özge, Asiye… Göğü fethe çıkan kadınlar.. Her gün erkek-Devlet şiddetinin sarmalında yüzleri, sözleri, yaşamları direniş olan kadınlar. Kadınların birleşik devrim ruhu onların iradelerinden yükseliyor. Mor bayrak yükseliyor. Kadın enternasyonalizmi sınırları aşıyor. Sınır tanımayan kadınlar mücadelemizin rehberi oluyor.
Erkek-Devlet şiddetine karşı; Vardık, Varız, Varolacağız!
Yaşamını kadınların kurtuluşuna adayanların anıları önünde saygıyla…
Ve selam olsun sınır tanımayan kadınlara!” şeklinde sona erdi.

Dev-Güç’ten bir temsilci gençlik adına bir konuşma yaptı. Etkinlikte son olarak katılan bir çok kurum da söz alarak mesajlarını iletti.

(Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu