Gençlik

Ankara’da Gençlik Örgütleri’nden açıklama: “Korkacak olan biz değiliz”

Ankara’da Ethem Sarısülük anmasının ardından polis tarafından kaçırılmak istenen HDK Gençlik Meclisi üyesi için açıklama yapıldı

Ankara’da bulunan gençlik örgütleri son günlerde artan polis şiddetine dair “Baskılar sökmeyecek, gençlik kazanacak!” şiarıyla basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamaya Yeni Demokrat Gençlik’in (YDG) yanı sıra, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) adına Avukat Anıl Arman Akkuş ve HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu da katıldı.

Basın toplantısında 1 Haziran’da Gezi Direnişi ve Ethem Sarısülük anması sonrasında kaçırılmak istenen HDK Gençlik Meclisi üyesi Tunahan Gözlügöl, “Ben Tunahan Gözlügöl, HDK Gençlik Meclisi üyesi bir devrimciyim. Polis kaçırmayla devrimcileri korkutamaz” dedi. Tunahan, tehditler karşısında boyun eğmeyeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Gençlik elbet insan olarak korkuya sahiptir, ancak bu korku onların yaratmak istediği korkuyu temsil etmektedir. Biz cesaretimizi tarihten alıyoruz. Faşizmin tehdidi altında ezilenlerin cesareti olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Korkacak olan biz değiliz”

“Özgürlüğü ve yaşamı savunacağız”

Basın metnini ise Gençlik Örgütleri adına Zeynep Tan okudu. Tan, gençliğe yönelik saldırıların arttığını ve yaşanan bu kaçırma girişiminin de bununla bağlantılı olduğunu vurguladı. İktidarın savaş politikalarının da bunda etkili olduğunu sözlerine ekleyen Tan şunları ifade etti:

“Gençlik Örgütleri olarak bizler de Ankara’da çeşitli süreçlerde bu şiddetle defalarca karşı karşıya kaldık bu örneklerde de görüldüğü üzere korona krizi sürecinde de polis şiddetini halkın üzerinde yoğunlaştırarak devam ettirmektedir. Polisin artan saldırganlığı, bu sürecin öncesinde iktidarın arttırdığı savaş ve şiddet politikalarıyla doğrudan ilişkilidir.”

Tan yaşanan bu saldırılara karşı gençliğin mücadelesinin devam edeceğini vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bizler özgürlüğü ve yaşamı savunan, kapitalizme karşı mücadele eden Gençlik Örgütleri olarak; polisin, özgürlüğün ve yaşamın karşısında bu düzeni korumak için var olan bir kurum olduğunu biliyoruz. Bugün, adaletsizlikleri yaratan, yaşama saldıran düzenin kolluk kuvvetlerinin, bizlerin karşısında kullandığı şiddet, onların normalidir. Bizler, bu şiddeti teşhir etmeye, bu saldırılara karşı birbirimizi savunmaya, ezilenlerin ve sömürülenlerin sesini yükseltmeye devam edecek, özgürlüğü ve yaşamı kazanacağız.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu