DünyaGüncel

Tohum’da Kobanê filminin gösterimi

YPG/YPJ savaşçılarının IŞİD karanlığına karşı 2014 yılında verdikleri destansı savaş ve yaşananları anlatan film, YDG tarafından Ulm Tohum Kültür Merkezi’nde gösterildi.

Kuzey ve Doğu Suriye’de IŞİD çetelerine karşı verilen mücadelenin sembolü haline gelen, Kürdistan’ın Kobanê bölgesinde yaşananları anlatan ‘Kobanê’ filmi, Ulm Tohum Kültür Merkezi’nde gösterildi.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) bünyesinde faaliyet yürüten Tohum Derneği’nde “1 Kasım Dünya Kobanê Günü” etkinlikleri çerçevesinde Yeni Demokratik Gençlik (YDG) Ulm tarafından düzenlenen etkinliğe özellikle gençler ilgi gösterdi.

Kuzey ve Doğu Suriye ile dünyanın birçok şehrindeki sinema salonlarında da izleyiciyle buluşan “Kobanê” filmi kentin DAİŞ’ten özgürleştirilmesini ve özellikle de bu özgürleşmede kadınların rolünü anlatıyor. Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê kentinde DAİŞ’e karşı 134 gün süren direnişin anlatıldığı “Kobanê” filmi, 2014-2015 yıllarında DAİŞ’in Suriye ve Irak’taki ilk yenilgisi olan Kobanê direnişini anlatıyor. Rojava Film Komünü ve Kültür Sanat Hareketi’nin (TEV-ÇAND) çekimlerini üstlendiği filmin yönetmenliğini ise Özlem Yaşar yaptı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu