Güncel

Emekliler seçim öncesi çok sayıda kentte sokağa çıkacak

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon gölgesinde maaşları giderek eriyen emekliler çok sayıda kentte sokağa çıkıyor.

Yüksek enflasyon ve ekonomik kriz gölgesinde geçinmekte zorlanan emekliler taleplerini dile getirmek amacıyla Türkiye genelinde sokağa çıkacak. Herkesi sokağa çağıran Tüm Emeklilerin Sendikası Başkanı Zeynel Ergen, seçim öncesi iktidarı güçlü bir şekilde uyaracaklarını dile getirdi.

Eylem öncesi BirGün’e değerlendirmelerde bulunan Sendika Başkanı Ergen, “Emekliler neden sokakta?” sorusunu yanıtlarken şöyle konuştu:

“Emekliler açlıkla sınanıyor. Yoksulluk Türkiye’de kabul edilebilir bir şey haline gelmiş. Ama açlık kabul edilecek bir şey değildir. Geldiğimiz noktada yaklaşık 16 milyon emekli var. Ve bu emeklilerin üçte ikisinden çoğu 10 bin ve 10 bin TL’nin altında maaş alıyorlar. Yani dört buçuk milyon dul ve yetim var. Bunların hepsi on bin lira alamıyor.

Dolayısıyla 10 bin TL ve altında aylık alan 10 milyon emekli var. Aldıkları maaş ev kiralarına bile karşılayamıyor. Yani pazara çıktığımızda bir kilo biberin 100, bir kilo domatesin 30-40 TL olduğu bir yerde artık emeklerini 10 bin bin lirayla çalışma yaşama şansları kalmamıştır.”

Emeklilerin iktidarı desteklediği yönünde genel bir kanı olduğunu ancak bunun doğru olmadığını belirten Ergen, “Emeklilerin iktidar ve paydaşlarına verdiği oy Türkiye ortalamasının hemen hemen aynıdır. Çağrımızdır, bütün emeklilere; size bakmayana oy moy yok diyoruz. Vermeyin yani. Başka çaresi yok çünkü. Ve umuyorum ki 31 Mart seçimlerinde emekliler bu anlamda güçlü bir ses çıkaracaklar ve güçlü bir uyarıyı yapacaklardır diye düşünüyorum” ifadelerini kaydetti.

Emekliler, Tüm Emeklilerin Sendikası’nın çağrısıyla bugün saat 13.00’te İstanbul’da Kadıköy Rıhtım’da olacak. Bazı kentlerde eylem saatleri şöyle:

  • İzmir: Saat 13.00, Konak Meydanı
  • Antalya: Saat 14.00, Attalos Meydanı
  • Ankara: Saat 13.30, Sakarya Caddesi
  • Mersin: Saat 12.30, Özgür Çocuk Parkı
  • Eskişehir: Saat 13.00, Adalar
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu