Dünya

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya Ulm’de anıldı

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya, ölümsüzlüğünün 47. Yılında Partizan ve Sınıf Teorisi tarafından Ulm’de anıldı

Almanya: Yaşanan pandemiye rağmen Anma kitlesel bir katılımla Tohum Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi. Anma etkinliğine başta İbrahim Kaypakkaya şahsında olmak üzere tüm Komünizm ve Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı.

Programa 18 Mayıs marşı, tüm seyircilerle birlikte okunarak devam edildi. Ardından konuşan Sınıf  Teorisi temsilcisi, bugün birlikte düzenlenen bu etkinliklerin büyük önem taşıdığını ve buna kendileri stratejik baktıklarını vurguladı.

Sınıf Teorisi temsilcisinin konuşmasının ardından Maoist Komünist Partisi MK-SB’nnin yayınladığı açıklama okundu. Ardından Rojava’da mücadele eden TİKKO ve HKO savaşçılarının hazırladığı ortak açıklama gösterildi.

Partizan temsilcisi ise bugüne kadar verilen mücadelenin neleri yaratığını örneklerle dinleyicilerle paylaştı ve özellikle İbrahim Kaypakkaya’yi bugün anmanın başta dogmatizmi mahkûm ederek mevcut durumun doğru tahlillerini  yaparak sınıf mücadelesini ileriye taşımak olduğunu dile getirdi. Ardından okunan TKP-ML MK-SB açıklamasının ardından Ulm YDG müzik grubu devrimci marşları dinleyicilerle paylaştılar.

Anma etkinliğine MLKP, SYKP, Halk Cephesi, Kon-Med, Sol Parti (Türkiye) destek sundular. MLKP ve Halk Cephesi ayrıca birer konuşma yaptılar.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu