Güncel

İstanbul’da 20 eczanede Koronavirüs

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, kentte 20 civarında eczanenin çalışanlarındaKoronavirüs tespit edildiğini söyledi.

Türkiye’de Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşanan can kaybı 908’e ulaşırken, vaka sayısı ise 42 bini aştı. En büyük risk grubunu oluşturan sağlık meslek çalışanları arasında salgına yakalananların sayısı da artıyor. En fazla vaka ve ölümün gerçekleştiği kent olan İstanbul’da, birçok eczanede Koronavirüs tespit edildi.

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, kentte bulunan 20 civarında eczanede virüs tespit edildiğini, salgına yakalananlar arasında hem eczacıların hem de çalışanların bulunduğunu, bir eczacının da entübe olduğu, hastanede tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Hükümetin aldığı önlemlerin yetersiz olduğuna dikkati çeken Sarıalioğlu, eczacılar olarak bireysel önlemler aldıklarını, ancak mevcut tablo karşısında bireysel önlemlerin işe yaramadığının ortaya çıktığını,Eczacılar ve çalışanlar için koruyucu kıyafet tedarik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sarıalioğlu, “Eczacılarımızın bireysel aldıkları önlemlerin yeterli olmadığı ortaya çıkmış durumda. Salgın arttıkça eczacılarımız da bundan nasibini alıyor. Önlemlerimiz çok yeterli olmuyor maalesef” şeklinde konuştu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu