Güncel

“Suruç gazilerini değil katilleri yargılayın”

İstanbul: 4 Aralık’ta şafak operasyonu ile gözaltına alınan aralarında Suruç gazilerinin de olduğu ESP ve SGDF üyeleri bugün Çağlayan Adliyesi’nde mahkemeye çıkarılacak. Suruç Aileleri İnisiyatifi konuya ilişkin Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Suruç’ta DAİŞ çetelerinin TC işbirliğiyle gerçekleştirdiği katliamın ardından açılan davanın dosyası kamuoyuna ve davayı takip eden devrimci, demokrat, yurtsever avukatlara karşı gizlenmişti. Katliamın üzerinden aylar geçti. Dosyanın akıbeti henüz belli değilken Suruç’ta katledemedikleri 20 SGDF üyesi şafak operasyonu ile gözaltına alındı. Gözaltına alınan 20 SGDF üyesi savcılığa çıkarılmadan doğrudan tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Bugün konuya ilişkin yapılan basın açıklamasına katılan Suruç şehitlerinin ve gazilerinin aileleri “Suruç gazilerini değil katillerini yargılayın” pankartı açtı. Basın açıklamasında, Suruç’un katilleri TC ve DAİŞ çetelerini teşhir eden yazıların olduğu dövizler tutuldu. ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP İl Eşbaşkanı Ayşe Erdem, Partizan, HDP il yöneticileri Şamil Altan, Suat Çorlu‘nun da destek verdiği basın açıklamasında, “Gözaltılar,  tutuklamalar bizi yıldıramaz“, “Suruç Gazileri serbest bırakılsın” gibi sloganlar atıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına basın açıklamasını Suruç şehidi İsmet Şeker’in kızı Yağmur Şeker yaptı. Şeker açıklamada, Suruç şehitlerinin daha kanının yerde olduğuna ve acılarının çok taze olduğuna vurgu yaparak, “Suruç gazilerini, şehit ailelerini ve adalet mücadelemize sahip çıkan duyarlı gençlerimizi tutsak etmek istiyorlar” dedi. Asıl gözaltına alınması gerekenlerin katliamı organize edenlerin olduğuna dikkat çeken Şeker, Suruç davasındaki gizlilik kararının derhal kaldırılmasını istediklerini bildirdi. Açıklamanın devamında gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istediklerini bildiren Şeker son olarak, “Ya çocuklarımızı bırakın ya da bizi de alın” dedi.

Açıklamanın ardından Suruç Aileleri İnisiyatifi adına söz alan Süleyman Başer ise, bu ülkede yapılan bütün katliamların devletin kontrolünün dışında olmadığını vurguladı. Başer konuşmasının devamında, esas yargılanması gerekenlerin Suruç’un katillerinin olduğuna dikkat çekerek “Bu ülkenin katliamı ve zulmü varsa bizimde direnişimiz var” dedi.

Ardından sürecin takipçisi olan Avukat Filiz Aydın ise gözaltına alınanların tamamen demokratik eylemlere katılmalarından kaynaklı alındıklarının altını çizerek, “Suruç faillerin bulunup yargılanmasını istiyoruz. Tam tersini de kabul etmiyoruz” dedi.

Ardından SGDF ve ESP adına da konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmalarda baskılar ve katliamlar karşısında yılmayacaklarını vurgulayarak gözaltıların derhal serbest bırakılması mesajları verildi.

Konuşmaların ardından basın açıklaması sloganlar eşliğinde son buldu. Adliyenin kapısında, aileler ve gözaltına alınanların arkadaşları mahkeme sonucu beklemeye devam ediyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu