Kadın

3 kızını cinsel istismara maruz bırakan erkek tahliye edildi!

Urfa’da yaşları 14, 18 ve 23 olan kızlarını cinsel istismara maruz bırakan erkek dokuz ay hapiste kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı!

H.Merkezi: TC yargısının cinsel istismar olaylarına karşı cezasızlık ödülleri hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Urfa’da 3 kızını cinsel istismara maruz bırakan erkek 9 ay hapiste kaldıktan sonra tahliye edildi.

Baba H.N kızları 14 yaşındaki Z.N., 18 yaşındaki R.N. ve 23 yaşındaki R.N.’ye cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkınca 9 ay cezaevinde kaldı. H.N.’nin iki kızı, geçen Kasım ayında babalarının cezaevinden çıkacağı korkusuyla intihara kalkışmıştı.

Kızların annesi A.N. geçen yıl Temmuz ayında sağır ve dilsiz olan eşi H.N.’nin kızları Z.N., R.N. ve R.N.’ye yıllarca istismarda bulunduğunu söyleyerek, polise şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis, baba H.N.’yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba tutuklandı. Yine geçen Kasım ayında da babalarının cezaevinden çıkacağını öğrenen kız kardeşlerden Z.N. bıçakla bileklerini kesti, R.N. ise 5 katlı evin terasına çıkarak atlamak istedi. Z.N. ve R.N., savcılık ifadeleriyle hastane raporlarının değiştirildiğini belirtmişlerdi.

Kızlarına cinsel istismarda bulunduğu için tutuklu bulunan baba H.N.’nin 2’nci duruşması Şanlıurfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmayı Urfa Barosu Kadın Komisyonu, Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği, Şanlıurfa İl Kadın Platformu da takip etti.

Tutuklu baba H.N, 4 çocuğu ve anne A.N.’nin hazır bulunduğu duruşma tanıkların dinlenmesi ile başladı. Mahkeme heyeti, Şanlıurfa Barosu ve Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği’nin katılma taleplerini reddettikten sonra, sanık H.N.’nin tutuksuz yargılanmasına karar vererek, duruşmayı 18 Nisan’a erteledi.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu