Güncel

Siraç Yüksek Nusaybin’de toprağa verildi

Tecride karşı yaptığı fedai eylemle ölümsüzleşen Sirac Yüksek Nusaybin’de polis ablukası altında sonsuzluğa uğurlandı

H.Merkezi: PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için tutuklu bulunduğu Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Hapishaesi’nde feda eylemi yapan Nusaybin Davası tutsağı Siraç Yüksek’in cenazesi Mardin’in Nusaybin ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Adana Adli Tıp Kurumu’ndan polis ablukası altında yola çıkarılan cenaze, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik, bazı tutsak yakınları ve çok sayıda HDP ve DBP’li yönetici tarafından kent girişinde karşılandı. İlk olarak Yenişehir mahallesinde bulunan Hacı Hüseyin  Çetin Camisi’ne götürülen Yüksek’in cenazesi daha sonra Moris Mezarlığı’ne doğru yola çıkarıldı.

Yüksek’in ailesi dışında kimsenin törene katılmasına izin verilmedi. Mezarlık önünde bekleyen ve kimlik kontrolünden geçirilen grubun da cenaze törenine katılması polisler tarafından engellendi. Mezarlık kapısı önünde bekleyen grup ile polisler arasında kısa bir tartışma yaşandı.

Definden sonra mezarlık kapısında bekleyen grup, Yüksek’in ailesiyle birlikte taziyelerin kabul edileceği 8 Mart Mahallesi’ne geçti.

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu