EmekGüncel

İŞ CİNAYETİ | ‘Atiye’ dizi setindeki iş cinayeti için Yapımcı Onur Güvenatam’ın hapsi istendi

‘Atiye’ dizisinin setinde boyacı Hasan Karatay’ın 5 Nisan 2019 tarihinde iş cinayetinde yaşamını yitirmesine ilişkin davada, yapımcı Onur Güvenatam’ın ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan altı yıla kadar hapsi istendi.

Netflix’te yayımlanan Atiye dizisinin setinde boya görevlisi olarak çalışan Hasan Karatay, merdiven düşerek hayatını kaybetmişti. Sinema Televizyon Sendikası, Karatay’ın güvencesiz çalıştırıldığını, alınmayan iş güvenliği önlemleri sonucu hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Karatay’ın ölümüne yapımcı Onur Güvenatam ile sanat yönetmeni Deniz Kobanbay’ın yargılandığı dava bugün İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada sanık Kobanbay ve Güvenatam’ın avukatları, ilk bilirkişi raporunda müvekkiline kusur atfedilmediğini, ikinci raporda yanlış yönlendirmeyle kusurlu bulunduğunu belirterek beraat talebinde bulundular.

Mahkeme, dosyadaki raporlar, toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı dikkate alınarak yeniden bilirkişi raporu alınmasının davaya bir yenilik katmayacağından, taleplerin reddine karar verdi. Daha sonra duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, olay tarihinde Karatay’ın, Beyoğlu’nda sette boya yaparken 5 Nisan 2019’da üzerinde bulunduğu merdivenden düştüğü, kafasını beton zemine çarptığı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği aktarılarak, olayın raporlara iş kazası olarak geçtiği ifade edildi.

Mütalaada, sanıklardan Güvenatam’ın yerine getirmediği önlemlerin önemli olduğu, bu nedenle olayda ihmali bulunduğu belirtilerek, ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenirken, diğer sanık Kobanbay’ın olayda kusuru tespit edilemediğinden beraatı talep edildi.

Duruşma, tarafların mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talebinde bulunmaları üzerine ertelendi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu