Gençlik

YDG’den Çağrı: “1 Mayıs’ta Alanlara”

H. Merkezi: YDG yaptığı bir açıklama ile halk gençliğini 1 Mayıs’ta alanlara çağırdı. Açıklamada “Sistemin ezilenlere yönelen saldırılarının karşısında cüretimizi kuşanarak, faşizmin kılıcının daha da keskinleştiği bu dönemde, bu kılıcın karşısında kalkan olup mücadelemizi yükseltmeye tüm halk gençliğini YDG saflarında alanlara çağırıyoruz” dedi. Açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz.

 Gezi’nin İsyan,

Kobanê’nin Serhildan,

Mayıs’ın militan ruhuyla 1 Mayıs’ta Sokaklara!

Newroz’un isyan ile doldurduğu Mart ayının, umudu yeşertenlerin bir güneş olduğu Nisan’ın ardından gelir Mayıs ayı…

Sınırlı bir yaşamı sınırsız bir davaya adayanların, bir daha hiç silinmemek üzere kanla yazdığı tarihlerin ev sahibidir Mayıs ayı. Ve bu tarihi yazanların ardılları Gezi’de sokağa çıkan, Rojava’da cepheye koşan, Kobanê Serhildanı’nda barikatları yakanlardan başka kimse değildir.

1 Mayıs; Soma, Ermenek madencilerinin hesap sorma günüdür. Fabrikalardan hem sınıfsal hem cinsel sömürüye maruz kalan emekçi kadınların, geleceği çalınan çocuk işçilerin günüdür. 1 Mayıs mücadele, dayanışma ve işçi sınıfının patron-ağa sınıfını bir adım daha köşeye sıkıştırma günüdür.

Halk gençliğinin üzerine yüklenen neo-liberal politikalarla birlikte, üniversiteler sermayenin kar alanı haline getirildi. Bu politikalarla üniversiteler akademik özgürlükten daha da uzaklaştırıldı. Akademisyenlerin araştırmaları sermayenin ihtiyaçlarına göre şekillendi. Öğrenciler ise daha üniversitedeyken şirketlerin ucuz, kalifiye işgücüne dönüştürüldü.

Taşeron sistemle beraber işçi sınıfı üzerinde sömürü sisteminin bir kat daha arttığı ve bütün bu olanlara isyan etmenin iç güvenlik ve türevli paketlerle susturulmaya çalışılanların isyan günüdür.

1 Mayıs İsyandır !

1 Mayıs faşist T.C devletinin halka yasak getirdiği alanları özgürleştirme günüdür. 1 Mayıs Taksim’dir.

İç güvenlik paketi ile sokağa çıkmayı yasaklayan, en demokratik talepleri dahi en faşizan tavırlar ile susturmaya çalışan faşizmin barikatlarını bir kez daha zorlama, cüreti kuşanıp sokakları kuşatmanın günüdür!

1 Mayıs; ötekileştirilen LGBTİ’lerin, Berkinleşen ve eşit-parasız-bilimsel-anadilde eğitim talebi olan liselilerin, en ufak demokratik talepleri faşist saldırılara maruz kalan üniversite öğrencilerinin, uyuşturucu-fuhuş ile yozlaştırılamaya çalışılan mahalle gençliğinin, yaşamın her alanında tacize, tecavüze, maruz kalan kadınların sokağa çıkma ve özgür nidalar ile faşizmin üstüne yürüme günüdür.

1 Mayıs devrim şehitlerinin izinde, Gezi’nin cüreti ve Kobanê’nin zaferi ile ’68 ruhunu kuşanıp sokakları özgürleştirme günüdür.

Sistemin ezilenlere yönelen saldırılarının karşısında cüretimizi kuşanarak, faşizmin kılıcının daha da keskinleştiği bu dönemde, bu kılıcın karşısında kalkan olup mücadelemizi yükseltmeye tüm halk gençliğini YDG saflarında alanlara çağırıyoruz.

1 Mayıs İsyandır!

Cüreti Kuşan İsyanı Her Tarafa Yay !

Yeni Demokrat Gençlik” 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu