DünyaGüncel

Viyana saldırganları IŞİD bağlantılı!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da IŞID tarafından altı farklı noktayı hedef alan silahlı saldırılar gerçekleştirildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’nın merkezinde pazartesi akşam saatlerinde altı farklı noktayı hedef alan silahlı saldırılarda en az üç sivilin  yaşamını yitirdiği ve 15 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Saldırıyı en az üç kişinin gerçekleştirdiği açıklanırken, saldırganlardan birisi polis tarafından vurularak öldürüldü.

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, polis tarafından vurulan saldırganın ‘IŞİD sempatizanı’ olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Nehammer, sabah saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, saldırganı ‘kendisini IŞİD’e yakın hisseden radikalleşmiş bir kişi’ olarak tanımaldı.

İçişleri Bakanı, ikinci saldırganın yakalandığını ve üçüncü saldırganın buluması için başlatılan geniş çaplı operasyonun ise devam ettiğini söyledi. Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, kurbanlardan birinin olay yerinde, diğerinin ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini aktardı.

Önlemler artırıldı

Kamu Güvenliği Genel Direktörü Franz Ruf da Viyana’da şehir merkezinin polis tarafından kordona alınarak kapatıldığını ve Avusturya’nın sınır kontrollerini artıracağını söyledi. Avusturya’da yayın yapan Kornen Zeitung, sinagogun güvenlik görevlilerinden birinin saldırıda yaralananlar arasında olduğunu bildirdi. Musevi Cemaati Lideri Oskar Deutsch, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırılar sırasında sinagogun kapalı olduğunu belirtti.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu