DünyaGüncel

Nürnberg’de mülteci gençler için ‘diploma denkliği ve meslek eğitimi’ semineri

Almanya’nın Nürnberg kentinde faaliyet yürüten ATİF’e bağlı Kültürler Arası Diyalog Derneği, mülteci gençler için ‘diploma denkliği ve meslek eğitimi’ konulu Bir seminer gerçekleştirdi.

ATİF’e bağlı Kültürler Arası Diyalog Derneği (Dialog Der Kulturen Derneği), mülteci gençler için eğitim uzmanı Celal Turhan ile 1 Aralık Cuma günü, ‘diploma denkliği ve meslek eğitimi’ üzerine bir seminer organize etti.

Gençlerin yoğun ilgisi ve Celal Turhan’ın sunumu karşılıklı soru-cevaplarla devam etti. Gençlerin diploma denkliği, meslek yapma ve dil kursuna ilişkin sorularını cevaplayan Turhan,’tüm bu sorunları birlikte aşacağız’ diyerek yapılması gereken işleri sıraladı.

Dernekte Almanca kursu başlıyor

Mülteci gençlerin yaşadığı sorunlara ilişkin çalışmalarını planlı ve sistemli bir şekilde devam ettireceğini bildiren Kültürler Arası Diyalog Derneği,  7 Aralık Perşembe gününden dernekte Almanca kursu başlatacağını duyurdu. Her perşembe günü olacak kursun bitiminde A1 ardından A2 belgeleri verilecek ve B2’ye kadar kurslar devam edecek.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu