Güncel

Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’nda

Cumartesi Anneleri, direnişlerinin 24’üncü yılında kendilerine yasak edilen Galatasaray Meydanı’ndaydı

Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta buluşmasında polis annelerin Galatasaray Meydanı’na girişlerine izin vermemiş, birçok kişiyi gözaltına almıştı. 700. Haftadan itibaren annelerin eylemi İHD İstanbul Şubesi’nin önünde gerçekleşiyordu. Cumartesi Anneleri bugün Galatasaray meydanına girdi.

HDP Milletvekili Oya Ersoy, CHP’den Sezgin Tanrıkulu eyleme destek verdi. Meydana karanfiller bırakan aileler: Yine geleceğiz. Bu alana kayıpları temsil eden bir heykel dikeceğiz. Bir anıt dikeceğiz. Biz kazanacağız siz kaybedeceksiniz. Bu Meydan Berfo anneyi yolculadığımız meydan. Berfo anneye bu meydanda söz verdik. Kayıplarımıza bu meydanda söz verdik. Kayıplarımızdan ve Galatasaray Meyda’nından asla vazgeçmeyeceğiz. Dediler.

Meydanda bulunan heykele karanfiller ve hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazıldığı kağıtları bırakan aileler. Bu meydandan asla vazgeçmeyeceğiz. Kayıplarımızdan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Burada olacağız. Dedi. Karanfil bırakma eyleminden sonra aileler alandan çıktı.

Eylem sonrası yapılan açıklamada: Galatasaray’a çıkışımızın 24. Yılında bugün yine kayıplarımızın fotoğrafları ve karanfillerimizle Galatasaray’daydık.
Kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha gösterdik.
Galatasaray’ı bize yasaklayanlar bilsinler ki, yasakları mücadelemizi engelleyemeyecek.
Gözaltında kaybedilen son insanımız bulununcaya kadar, faillerin hepsi yargılanıp cezalandırılıncaya kadar asla vazgeçmeyeceğiz! (Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu