DünyaGüncel

Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına polis baskını

Stêrk TV ve Medya Haber TV'nin Belçika'daki stüdyolarına polis baskını gerçekleştirildi. Açıklama yapan Stêrk ve Medya Haber TV Danışma Kurulu, "Halkımızı bu hukuksuz ve yasa dışı baskını durdurmak için televizyonların bulunduğu yere akın etmeye çağırıyoruz” dedi.

Stêrk TV ve Medya Haber TV’nin Belçika’da bulunan haber merkezi stüdyolarına gece saatlerine polis baskını gerçekleştirildi. Belçika polisi, haber stüdyolarını abluka altına alarak, televizyon çalışanlarının içeriye girmesine izin vermedi.

Stêrk ve Medya Haber TV Danışma Kurulu, Belçika’da bulunan televizyon stüdyolarına dönük polis baskınına dair açıklama yaptı.

Stêrk ve Medya Haber TV’den çağrı

Açıklamada, Türkiye’nin son dönemlerde “Kürt soykırımına ilişkin oluşturduğu konsepti hayata geçirilmeye” çalıştığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’nin ABD, Türkiye ile Irak ve İran ziyaretleri, yine KDP ile yapılan antlaşmalar, tüm bunlara bağlı olarak Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ve Barzanileri ziyaret etmesi, bu soykırım konseptinin hayata geçirilmesine dönük son girişimlerdir. Metîna’ya dönük yapılan işgal saldırısı ise bu soykırımın askeri boyutunu oluşturmaktadır.

Bu konseptin uluslararası bir saldırı konsepti olduğu kesindir. 23 Nisan’da gece saat 02.00 civarında Belçika’da bulunan Medya Haber ve Stêrk TV stüdyolarına yapılan baskın bunun en somut kanıtıdır. Televizyonlarımız şu an yüzlerce polis tarafından işgal edilmiştir. Kürt halkının sesini kesme amacıyla yapılan baskına sessiz kalmamız mümkün değildir.

Halkımızı bu hukuksuz ve yasa dışı baskını durdurmak için televizyonların bulunduğu yere akın etmeye çağırıyoruz.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu