Güncel

HDP: Ayten Dönmez sahte deliller ve seçilmiş savcı ile tutuklandı

HDP, Yeşil Sol Parti adayı Ayten Dönmez’in salı günü yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanmasına ilişkin, “Sahte deliller, seçilmiş savcı ve hakimlerle adayımız Ayten Dönmez tutuklanmıştır, gerçekler bilirkişi raporuyla ortaya çıkacaktır” ifadelerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşil Sol Parti’nin Kocaeli milletvekili adayı Ayten Dönmez’in tutuklanmasına tepki göstererek, Dönmez’in sahte delillerle tutuklandığını belirtti.

Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yeşil Sol Partisi’nin aday listelerinde dağdan terörist var. PKK’nın giysisini giymiş, dağlardaki görüntülerle yakında ortaya çıkar” sözlerinin ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Basına Dönmez olduğu iddiasıyla bir PKK militanının fotoğrafı servis edilmişti.

‘Özel savcı ve hakimler seçildi’

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, yaptığı yazılı açıklamada, “AKP-MHP faşist rejimi kaybedeceğini anladıkça yıllardır uyguladığı ancak her seferinde sonuçsuz kalan kirli algı operasyonlarına başvurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde onlarca ilde içerisinde avukatlardan sanatçılara, annelerden MYK üyelerimize kadar arkadaşlarımıza dönük yürütülen siyasi kırım operasyonunun bir devamını da 26 Nisan günü Kocaeli Milletvekili Adayımız Ayten Dönmez’i tutuklayarak sürdürmüştür. Çok aceleci oldukları, kaybetmenin paniğiyle hareket ettikleri vekil adayımızı apar topar tutuklamalarından belli olmuştur. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı olmasına rağmen gözaltının daha ilk dakikalarından itibaren basına servis ettikleri sahte resimlerle bir algı oluşturmaya çalışmışlardır. Jandarmanın yanlı kriminal sonuçları dayanak gösterilerek sahte deliller üzerinden, seçilmiş özel savcı ve hakimler eliyle vekil adayımız tutuklanmış ve böylece algı operasyonları sürdürülmüştür” dedi.

“Avukatlarımızın talep ettiği bilirkişi ve HTS kayıt sonuçları bağımsız kurumlarca değerlendirildiğinde hakikat açığa çıkacak ve yayınladığınız sahte resimlerle vekil adayımızın aynı kişiler olmadığı açığa çıkacaktır” diyen HDP, “Bu durumda Cumhurbaşkanı ve Suç İşleri Bakanı başta olmak üzere tüm sorumlular istifa edecek mi?” diye sordu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu