Emek

Sağlık emekçilerinden “Beyaz Yürüyüş”

İzmir: Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) İzmir Şubesi sağlık alanında yaşanan hak gasplarına karşı “Beyaz yürüyüş” gerçekleştirdi.

Basmane Meydanında saat 12.30’da toplanan sağlık emekçileri yağmura rağmen İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında sık sık “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır”, Saraya değil emekçiye bütçe”, “Sağlık çalışanı köle değildir”, “AKP elini cebimizden çek” gibi sloganlar atıldı.

Yürüyüş esnasında, maaşlarının ve ek ödemelerin düşük olduğunu, haklarının gasp edildiğini ve sağlık çalışanların aynı zamanda şiddete maruz kalarak zor şartlar altında çalıştıklarını ifade ettiler.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelindiğinde burada bir basın açıklaması okundu.. Basın açıklamasını Şube Başkanı Rukiye Çakır okudu. Çakır, meslek ve hizmet kolları açısından en kötü koşullarda çalıştıklarını, aile ve sosyal yaşamlarının alt üst olduğunu, tükenmişlik sendromu içerisinde olduklarını, buna rağmen emeklerinin küçük bir bölümünü dahi karşılamayan bir ücret ve maaşa mahkum edildiklerini söyledi. Çakır, “Sağlıkçılar olarak aldığımız tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz. Artık vaat ve söz değil eylem istiyoruz” dedi.

 Son olarak bir dizi taleplerini dile getirerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Eylem alkış ve sloganlar eşliğinde son buldu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu