Güncel

Pınar Aydınlar Zeytinburnu’nda Çermikliler’le buluştu

 

İstanbul: Bugün Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Pınar Aydınlar Zeytinburnu Urfa Çermikliler kahvesinde, Urfa Çermikli vatandaşlarla bir araya geldi.

Çermikli vatandaşlar Aydınlar’ı büyük bir coşku karşıladı. Kahvede 27 yıldır içerde olan ve yeni tahliye olan İbrahim Ayhan bir konuşma yaptı. HDP’nin önemine vurgu yapan Ayhan, “ Halkların kardeşliğinin HDP’de biçim kazandığını yoksulluğa yolsuzluğa karşı mücadele etmekte çok önemli bir yerde durduğunu” belirtti.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi hapishanesinde bedenlerini açlık grevine yatıran tutsaklara değinen Aydınlar tutsakların başlatmış olduğu açlık grevini selamladı. Aydınlar konuşmasının devamında, “ HDP’nin gücünü Diyarbakır zindanlarında işkence hanelerde katledilen İbrahim Kaypakkaya’dan Kemal Pirler’den Mazlum Doğanlar’dan aldığını belirtti. HDP’nin gücünü kadınlardan alıyor kadınların gücü ise Clara Zetkinler’den, Ayfer Celepler’den, Sefagül Keskinler’den, Beritanlar’dan, Sakineler’den geldiğini belirten Aydınlar tüm kitleyi mücadeleyi büyütmeye çağırdı. 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu