Güncel

KDP’nin saldırısı sonucu 3 HPG’li ağır yaralı

KDP’ye bağlı Zerevan güçleri Güney Kürdistan’ın Amediye kentinin Sêgirkê köyü yakınlarında HPG gerillalarına saldırdı, 3 gerilla yaralandı.

Alınan bilgilere göre KDP Amediye kentine bağlı Sêgirkê köyü yakınlarında HPG gerillalarına yönelik saldırı düzenlendi.

Bölgeden bilgi geçen yerel kaynaklar, gerillaların çatışmadığını aktarırken, KDP’ye bağılı Zerevan güçlerinin saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi. Saldırının bir çatışmaya dönüşmemesi için bölgeye giden halka da saldıran Zerevan güçleri, halka şiddet uyguladı.

KDP güçlerinin düzenlediği saldırıda 3 HPG gerillasının ağır yaralandığı öğrenildi.

HPG yaşanan saldırı hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Medya Haber televizyonuna katılan bölgedeki gazeteciler saldırının yer yer devam ettiğini bildirdi.

Saldırı hakkında bilgi veren gazeteci Firat Botan. Bölgede görevli 3 gerillanın Zerevan güçleri tarafından pusuya düşürüldüğü ve ağır yaralı oldukları bilgisini verdi.

Dereluk-Amediye arasına Gulan güçleri sevk edildi

Firat Botan halkın bölgeye gidişinin de KDP güçleri tarafından engellendiğini teyit etti.

Segîrkê köyünün yanı sıra Baneya köyündeki halk da KDP güçleri tarafından tehdit edildi. Amediye ve Dereluk bölgesine Aziz Veysi tarafından yönetilen KDP’nin Gulan güçleri sevk ediliyor. Yine Amediye ve Dereluk’da internet bağlantısı kesildi

Saldırının aynı zamanda KDP yetkililerinin Güney Kürdistan’da ücretlerini alamayan işçi ve memurların protesto eylemlerinden PKK’yi suçlaması ve Şengal’i yeniden hedef göstermesinden sonrasına denk gelmesi dikkat çekti. (Kaynak ANF)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu