EkolojiGüncel

Akbelen’de asker eşliğinde orman kesimi başladı

Milas Akbelen Ormanı’na sabah saatlerinde onlarca asker ve TOMA ile giren Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki  YK Enerji ekipleri, ağaçları kesmeye başladı. 

Doğa Nöbeti’nin ikinci yılına girmesinden kısa bir süre sonra bugün, sabaha karşı 05.30’da bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi ve TOMA sevk edildi. Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan beri mücadele ediyor.

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’na Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından açılmak istenen maden için şirket ekipleri sabahın erken saatlerinde bölgeye kesim için geldi. 2 yılı aşkın süredir orman içinde bulunan çadırlarda kesime direnen köylülere karşı bölgeye onlarca asker ve TOMA gönderilirken, köylüler desteğe çağırdı.

İkizköy direnişçilerinden Hasan Yorulmaz, “Sabahın saat 05.30’unda, bir sürü askeri araç bir sürü jandarma ile kesim motorları ile Akbelen Ormanı’na girildi. Ve çamları kesmeye başladılar. Bizleri de ormana sokmamak için ellerinden geleni yaptılar. Ben herkesten, doğaseverlerden, yurdunu seven insanlardan buraya destek bekliyorum” dedi.

Köylülerden Esra Işık, “Biz günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ederken, onlar şu anda ağaç kesimi için bizi engellemeye çalışıyor. Çok sayıda TOMA ve jandarma ekipleri getirildi. Büyük bir müdahale gerçekleşecek gibi duruyor. Büyük bir ihtimal kesime geldiler. Acil desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu