Güncel

HPG’li Daimi toprağa verildi

Amed: Şengal’de 27 Ocak 2015 tarihinde yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillaları Şiyar Daimi (Erdal Aryen), Erdal Welat (Salman Tolan), farklı tarihlerde yaşamlarını yitiren Hasan Ete (Koçer Rüstem) ve  Başar Gümüş’ün (Argeş Engizek) cenazeleri Mardin Kızıltepe Şenyurt (Dilbêsîyê) Sınır Kapısından alınarak gece saatlerde Amed Yeniköy Mezarlığı’na  getirilen Şiyar Daimi (Erdal Aryen) ve Hasan Ete’nin  (Koçer Rüstem) cenazeleri dün toprağa verildi.  

Daimi için yapılan cenaze törenine DBP İl ve İlçe yöneticileri, MEYADER, Barış Anneleri  ve binlerce kişi katıldı. Daimi’nin PKK bayrağına sarılı tabutu kitle tarafından omuzlara alındı. PKK Lideri  Abdullah Öcalan, PKK, KCK ve YPG bayrakları taşındı. Törende, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına “Çerxa Şoreşê” marşı eşliğinde saygı duruşuna geçildi.

İnsalık adına direndiler

Amed MEYA-DER Eşbaşkanı Halil Oruç yaptığı konuşmada, Kürdistan halkı, Daimi’nin ailesi ve yoldaşlarına başsağlığı diledi. Her gün genç arkadaşlarını Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verdiklerini hatırlatan Oruç, değerli bir dava uğruna yaşamlarını yitirdiklerini belirtti.
Oruç, “Bu arkadaşlarımız sadece Kürdistan için savaşmıyor. Dünyada hüküm süren 80 devlete karşı insanlık adına da direniyor. Kobanê direnişi, Daimi’nin yoldaşlarının direnmesi sonucu zaferle sonuçlandı. Şengal’in de yakın zamanda özgürleşeceğinden şüphe duymuyoruz” dedi.

Amed DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek de Daimi’nin insanlık  onuru için savaştığını vurgulayan Şimşek, “Onlara borcumuzu ödemek adına onların yolunda yürümeliyiz. Onların savunduğu davayı sonuna kadar savunmalıyız. Yaşadığımız sürece onların Kürt halkı ve insanlık için yaptıklarını unutmamalıyız. Çünkü bu yoldaşlarımız tarihi bir direniş sergiliyorlar” dedi. HPG gerillası Daimi için Amed’de bulunan Lice Temiran yasevinde taziye ziyaretleri kabul edilecek. 

Daimi’nin ise cenaze töreninin ardından Hasan Ete’nin (Koçer Rüstem) cenazesi kitle tarafından konvoylar eşliğinde Amed’in Bismil ilçesine gönderildi. Ete bugün Bismil’de son yolculuğuna uğurlanacak.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu