Güncel

“Bayram da adalet de herkes içindir”

İstanbul: Cumartesi Anneleri 639.haftada adalet arayışlarına “Bayram da adalet de herkes içindir” şiarıyla bu haftada Galatasaray Liseli önünde bir araya geldi.

Basın açıklamasından önce söz alan Hanım Tosun, bugünün bayram arifesi olduğunu hatırlatarak, “Herkes bugün sevdiklerinin yanında olmak ister ancak bizim gidebileceğimiz bir mezar taşımız bile yok. Mezar taşlarından bile korkuyorlar. Neden acaba?”  dedi.  Hanım, “Bu ülkeyi yöneten bir devlet varsa dönüp bir Galatasaray’a baksın” dedi. Devletin arşivlerini açması gerektiğini dile getirerek, ellerinin devletin yakasından düşmeyeceğini ifade ederek ve hesap soracaklarını vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

Hasan Ocak’ın abisi Ali Ocak, kendilerinin mezar taşları olduğunu ancak adaletten her gün biraz daha uzaklaşıldığını belirterek, “Nuriye ve Semih’in adalet talebini biz de buradan yükseltiyoruz. Bu talebe karşılık verilsin” dedi. Ocak, adalet mücadelesine devam edeceklerini dile getirdi.

“Bayram acılarımızın katlerlendiğini günlerdir”

Cemil Kırbayır’ın abisi Mikail Kırbayır ise yakınları gözaltında “kaybedilenlerin” bayramda gidecek bir mezarı olmadığını dile getirerek, “22 yıldır Cumartesi Anneleri adalet arayışı var ey yollardakiler gelin omuz verin. Adalet yeni mi geldi aklınıza” dedi.

Haftanın açıklamasını İkbal Eren okudu.

İkbal, bir bayram öncesi yine Galatasaray’da olduklarını belirterek, “Bayramlar bizim için gözaltında kaybedilen sevdiklerimizin yokluğunun acısını daha derinden hissetimiz, bize yaşatılan zulmün katmerlendiği günlerdir” dedi.

İkbal, Nuriye ve Semih’in açlık grevlerinin 108.gününe girdiğini ve yaşamlarının ağır tehdit altında olduğuna dikkat çekerek, “Nuriye ve semih’in “işimizi geri istiyoruz” haklı talebi karşısında hükümetin ne hukuka ne vicdana ne de insanlığa sığmayan bir tepkisizlik içinde olduğunu sözlerine ekledi.

“22 yıllık cezasızlığa son verin”

İkbal , “Biz de diyoruz: Baskı, zulüm ve hukuk dışı uygumlalar karşısında tüm başvuru yollarımız sonuçsuz kaldığı için sokaktayız. Hukuku dışlayan bir iktidara karşı adaleti dışlayan bir yargıya karşı başvuracak merciimiz kalmadığı için sokaktayız” dedi.

Bu hafta Mehmet Sait Zengin için adalet istediklerini dile getiren İkbal “Bugün de Zengin Ailesi’nin ‘Hiç değilse bayramda ziyaret edeceğimiz bir mezarımız olsun!’  talebine ses vermek için sokaktayız” diyerek Mehmet Sait Zengin dosyasında hukuku işletilmesi ve 22 yıllık cezasızlığın son bulması talebinde bulundu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu