Emek

Giresun Belediyesi 515 taşeron işçiyle TİS imzaladı

H. Merkezi:  Türk-İş‘e bağlı Belediye-İş Sendikası ile Giresun Belediyesi arasında 515 taşeron işçi için toplu sözleşme imzalandı.

Sözleşmeye göre; işgücü ağırlığı yönünden üç ayrı sınıfa ayrılan işçilere yüzde 20 ile 40 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. İşgücü ağırlığı yönünden üç ayrı sınıfa ayrılan işçilere yüzde 20,3 ile 40,3 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

İmza töreninde söz alan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 515 taşeron işçinin sendikalı olduğunu ve bunun Türkiye’de ilk olduğunu söyledi. Aksu konuşmasının devamında, konuya ilişkin gelecekte belki sorunların yaşanacağına ve bu sorunları göğüslemeye de hazır olduklarını belirtti.

515 işçiyle yapılan sözleşmeye ilişkin ise şunları söyledi: “İşçiler kendi aralarında iş gücü ağırlığı yönünden üç sınıfa ayrıldı. Birinci sınıf çalışanlara 949 lira net asgari ücret üzerinden yüzde 40,3, ikinci sınıf çalışanlara yüzde 35,2, üçüncü sınıf çalışanlara ise yüzde 20,3 oranında artış verilecek. Buna aile ve çocuk yardımı dâhil olmayacak.”

Konuşmaların ardından Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Erdem Mert arasında 515 taşeron işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak/ETHA

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu