Güncel

Emine Şenyaşar’a ‘Erdoğan’a hakaretten’ dava

Adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla dava açıldı. 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaretten dava açıldı.

Urfa’da adliye binası önünde 846 gün Adalet Nöbeti tuttuktan sonra eylemini Ankara’da Adalet Bakanlığı önüne taşıyan ve buradaki eylemini 84’üncü gününde sürdüren Şenyaşar hakkında, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Urfa Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “mağdur” olarak yer aldı. Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’nin 579’uncu gününde (8 Ekim 2022) sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında dava açılan Şenyaşar’ın TCK 53 (Kasti suç gerekçesi ile belli haklardan yoksun bırakma) ve 63 (Hapis cezasından mahsup) maddelerinden cezalandırılması talep edildi.

Ailesi katledilen Şenyaşar’ın ağıt yakarken sarf ettiği sözleri nedeniyle açılan davanın ilk duruşması 31 Ekim 2024 tarihinde görülecek.

Emine Şenyaşar hakkında katledilen eşi ve çocukları için Adalet Nöbeti tutmaya başladığı 9 Mart 2021 tarihinden bu yana benzer suçlamalarla tam 31 soruşturma başlatıldı, bunlardan 11’i davaya dönüştü.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu