GüncelManşet

ATİK “Ayrımcı ve ırkçı politikalara karşı göçmenlerle dayanışmaya”

H. Merkezi: Artan göçmen ölümlerine karşı bir açıklama yayınlayan ATİK, “Bu acıların artık yaşanmaması için, tüm göçmenleri ve ezilenleri  adil, paylaşımcı, demokratik, özgür yaşanabilir bir dünya ve yaşam mümkün anlayışı etrafında kenetlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Avrupa Türkiyeliİşçiler Konfederasyonu (ATİK), son günlerde artan göçmen ölümlerine ilişkin bir açıklama yayınladı. “Savaşın, sömürünün ve zulmün girdabında çaresizliğe sürüklenen ezilen yığınlara ve  yaşamlarını sürdürebilmek  uğruna yollara düşen göçmenlere, sahip çıkarak yeni ölümlerin yaşanmasının önüne geçelim” diyen ATİK, AB  ile ABD emperyalistlerinin sığınmacılara yönelik insan onurunu ayaklar altına alan politikalar izlediğini vurguladı.

 

“Bu vahşetin esas sorumlusu emperyalist-kapitalist barbarlıktır”

Daha fazla kar uğruna dünyayı yaşanmaz hale getiren, milyonlarca insanın göç yollarına düşmesine neden olan esas suçlu emperyalist-kapitalist barbarlığın kendisidir” diyerek göçmen ölümlerinden emperyalist-kapitalist sistemi sorumlu tutan ATİK, “Milyonlarca insan mevcut sistemin kar hırsı uğruna gerçekleştirdiği haksız savaşlar, işgaller ve ekonomik talan sonucunda en vahşi yöntemlerle katledilmekte, açlığa ve sefalete sürülmekte, evinden ve yurdundan edilerek göçe zorlanmaktadır. Bu vahşetin esas sorumlusu ekonomik kriz içinde debelenen sermaye ve onların can çekişen sistemleridir” dedi.

ATİK “Akdeniz suları ve Avrupa’ya giden yollar adeta göçmen mezarlığına dönmüş durumda. Gemilerin ve sandalların batması sonucu hayatını kaybeden yüzlerce insanın cesetleri kıyıya vururken, insan tacirlerince kamyon kasalarına tıkılan onlarca insan havasızlıktan ölmekte iken, Türkiye sahillerinin açıklarında kıyıya vuran Suriyeli minicik yavrunun cansız bedeni kanımızı dondurmaya yetmiştir. Binlerce insanın umuda yolculuğu başarıya ulaşmayarak acı bir şekilde son bulabilmektedir” diyerek sahile vuran cenaze görüntülerine tepki gösterdiler.

 

“Ayrımcı politikalara karşı dayanışma”

Yaşamlarını sürdürebilmek için ülkelerini terk etmek zorunda bırakılan, çoluk çocuk bin bir zorlukla göç yollarına düşen yoksullar, yollarda can pazarında hayatlarını kaybetmektedirler” Avrupa ülkelerine sığınan mültecilerin, Avrupalı emperyalist devletler ve gerici hükümetlerce engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Almanya’ya gelen sığınmacı sayısının 200 bini aştığı, yılın sonuna kadar da bu sayının 400 bine yaklaşacağı propaganda edilerek, halk arasında sığınmacılara yönelik önyargıları güçlendirici, ayrımcı bir politika izleniyor” diyen ATİK, “Irkçı ve rasist saldırılara maruz kalan göçmenlerin, kaldıkları sığınma mekanları kundaklanıyor, ırkçı faşist çeteler tarafından yakılıyor ve saldırılar giderek ivme kazanıyor. Buna rağmen sokağa dökülen binlerce Avrupalı işçi, emekçi, ilerici ve devrimci güçler göçmenlerin ülkelerine girmelerine izin verilmesini talep ederek, maddi ve manevi dayanışma içinde bulunacaklarını haykırmaktadırlar” dedi.

 

“ATİK olarak göçmenlerle dayanışma içinde olacağız”

Buna karşın “Konfederasyonumuz ATİK’e bağlı tüm üye, aktivist ve taraftarlarımız adına Avrupa’ya ayak basan göçmenlerle dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyor, hoş geldiniz diyoruz” dediklerini vurgulayan ATİK, “Bu acıların artık yaşanmaması için, tüm göçmenleri ve ezilenleri  adil, paylaşımcı, demokratik, özgür yaşanabilir bir dünya ve yaşam mümkün anlayışı etrafında kenetlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz” diyerek “Yaşasın sınıf dayanışması” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları ile açıklamasını sonlandırdı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu