GüncelManşet

Kobanê’de 12 saatlik çatışma! 43 çete öldürüldü!

 H.Merkezi: IŞİD çetelerine karşı destansı direnişini sürdüren YPG güçleri ile çeteler arasından dün gerçekleşen ve 12 saat süren çatışmada 43 IŞİD üyesi öldürüldü. YPG Basın Merkezi’nin açıklamasına göre, çetelerin ayrıca 10 yerde intihar saldırısında bulunduğu da belirtildi.

IŞİD çetelerinin 15 Eylül’de başlattıkları saldırıların 105. Gününe girdiği Kobanê’de çatışmaların durumu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, dün Güneydoğu Cephesi’nde süren çatışmalarla ilgili bilgi verdi.

Açıklamada, “YPG-YPJ savaşçılarımızın düzenlediği operasyonla kurtarılan alanlarda çete grupları toplu intihar eylemleri düzenlemiştir” denildi.

Şehit Moro mahallesi, Kaniya Kurda ve Şehit Ferhat mahallelerinde yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydeden YPG Basın Merkezi, “Çeteler Şehit Moro mahallesinde 2 bombalı araç ve 10 ayrı kişiyle bombalı eylem düzenleyerek intihar etmişlerdir. Tüm bombalı saldırıları etkisizleştiren güçlerimiz ardı sıra yaşanan çatışmalarda da çetelere ağır darbeler vurmuştur” diye belirtti.

7 YPG’li yaşlamını yitirdi

Çatışmaların sonuçlarına ilişkin açıklamada devamla şu bilgiler yer aldı: “12 saat boyunca aralıksız bir biçimde süren şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 43 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 18 cenaze ile birlikte 9 adet kalaşnikof, 1 adet BKC, 5 adet bomba yüklü raxt, 3 adet kalaşnikof raxtı ve 2 telsiz ele geçirmiştir.

Çete saldırıları karşısında büyük bir irade ve kararlılıkla durarak saldırıların boşa çıkarılmasında önemli rol oynayan 7 yoldaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu