Emek

Kadıköy Belediyesi işçileri: “Emeğimizin karşılığını verin”

Hükümetin “taşerona kadro” vaadi ile belediye şirketlerine aktardığı yaklaşık 450 bin işçi 2020’nin 6. ayına kadar, 6 ayda bir yüzde 4’le sınırlı bir ücret artışına mahkûm edildi.

H. Merkezi: DİSK Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube’de örgütlü Kadıköy Belediyesi çalışanları belediye binası önünde düzenledikleri eylemde, KHK ile mahkum edildikleri 6 ayda bir yüzde 4’le sınırlı ücret artışı sorununun çözülmesini istedi.

Hükümetin “taşerona kadro” vaadi ile belediye şirketlerine aktardığı yaklaşık 450 bin işçi kadro, özgür toplu sözleşme hakkı, güvenceli bir çalışma düzeni beklerken ve insan onurunu yakışır bir ücret talep ederken, KHK ile taşeron çalışmanın da gerisinde bir düzenlemeye maruz bırakılmıştı.

İşçiler 2020’nin 6. ayına kadar, 6 ayda bir yüzde 4 artışa mahkûm edildi. Oysaki bu işçiler hali hazırda taşeronda çalışıyor olsaydı, 1 Ocak itibariyle belirlenen asgari ücrete gelen yüzde 26,5 artıştan faydalanacakken, bugün mevcut haliyle yüzde 4 zamma mahkûm.

“İşçilerin alın terinin karşılığını vermesini istiyoruz”

İstanbul Anadolu yakası 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeli de “Bu KHK ile işçi hakları çok fazla tırpanlandı” dedi ve iktidarın kadro vaadinin gerçeklikle bağdaşmadığını vurguladı.

696 Sayılı KHK ile taşeron işçilerin eskisinden de mağdur hale getirildiğini belirten Tanyeli, “Bu ülkeyi yönetenler on altı yıldır haklarımızı ve ekmeğimizi çalıyorlar” dedi.

İşçi arkadaşlarımızın ücretleri enflasyon nedeniyle erimiş durumda, evlerine ekmek götürürken zorlanıyorlar” diyen Tanyeli, “Mecliste oturanların ve bu ülkeyi yönetenlerin artık duyarlı davranarak bu işçilerin alın terinin karşılığını vermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tanyeli, milletvekillerinin kendi haklarını sürekli arttırdığını ancak mağdur olan halka ve işçilere duyarsız kaldıklarını söyledi ve vekillere “Siz bizim irademizseniz, irademizle diyoruz ki emeğimizin karşılığını verin” çağrısı yaptı.

Eylemin sonunda işçiler hazırladıkları dilekçeleri bakanlıklara göndermek için topluca postane şubesine yürüdüler.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu