Güncel

İzmir Valiliği önünde Eğitim-Sen eylemi

İzmir: KESK’e bağlı Eğitim-Sen in çağrısıyla İzmir Valiliğinin önünde toplanan kitle kadrolaşmaya karşı eylem düzenledi.

DİSK’in destek olarak katılımıyla ve “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganıyla başlayan eylem Eğitim Sen temsilcisinin konuşmasıyla devam etti. Konuşmada AKP’nin 4+4+4 eğitim sisteminden sonra başlayan kadrolaşma karşısında büyük bir aşama kaydedildiğini söylendi. Tüm görevden alınan kurum yöneticilerinin görevlerine geri döndürülmesinin zorunlu olduğunu söyleyen temsilci demokratik yönetim istediklerini vurguladı.

Ardından Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı tarafından basın açıklaması okundu. Açıklamada bu zamana kadar gelen  siyasi iktidarların kendi ideolojilerini eğitim sistemi üzerinde uyguladıklarını fakat AKP’nin 13 yıllık yönetiminde siyasi kadrolaşmaların daha fazla arttığı söylendi. AKP’nin  Eğitim Sen başta olmak üzere 8000’e yakın eğitim emekçisinin görevlerine son verildiğini ve yerlerine yandaş sendikalardan üyelerin atandığı belirtildi. Bu uygulamanın hukuka uymadığı ve mahkeme tarafından iptal edildiğini söyleyen Şube Başkanı görevden alınan kurum yöneticilerinin görevlerine geri döndürülmesini istedi. Basın açıklamasından sonra eylem sonlandırıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu