Emek

TPIC işçilerin eylemi 4’cü günde

BATMAN –  İşlerine son verilen TPIC işçileri, Türkiye Petrolleri Batman Bölge

Müdürlüğündeki petrol arama kulesini işgal eden eylemleri 4’cü gününde sürüyor. İşçiler kulelerden sık sık, “Batman uyuma petrolüne sahip çık“, Direne direne kazanacağız” sloganları atarken saha kapısında ise aileleri geceleri oturma eylemi başlatıyor. Ayrıca eylemin 3’cü gününde TPIC şirketi, 350’i işçinin telefonuna gönderdiği mesajla işlerine son verdiğini açıkladı. Eylem yapan işçilerden bazıları nöbet tutukları kulede hastalanmasına rağmen eylemini sürdürüyor.

‘Biz ekmek teknelerimize zarar vermeyiz’

İşlerine geri dönmek için eylem yapan işçilere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın”Kuleyi terk edin, devletin malına zarar vermeyin” sözleri sert tepki gösterdi. İşçiler, petrol arama küllerini kendileri emekleriyle kurduğunu söyleyerek, “Çocuklarımız gibi bu küllere baktık. Biz ekmek teknelerimize zarar vermeyiz. Sadece biz işimizi istiyoruz” diye cevap verdiler. Petrol küllerine polisin yaptığı sert müdahaleye rağmen eylemi devam ettiren işçilerden Ahmet Gökmen, bu güne dek verdikleri emeğin karşılığını böyle kolay bir şekilde teslim etmeyeceklerini söyledi.

Petrol sahası önünde oturma eylemi yapan işçi ailelerine, polislerin hakaret etmesi TPİC işçilleriüzerine gece saatlerinde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında özelikle polis amirleri, işçi ailelerini sert bir şekilde petrol sahasının kapı dışarısı etti. Aileler polislerin bu tutumuna zılgıt ve alkışlarla karşılık verip kapı önünde oturma eylemine geçti. 

‘Hiç kimse bu eylemi saman alevinden sanmasın!’

İşçilerle birlikte olan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, AKP Hükümetinin sözcüsü Bülent Arınç ile birlikte birçok yetkili kişinin verdiği sözlerinin yenilip yutulduğunu söyledi. İşçilerin eyleminde kararlı olduğunu bildiren Tekik, “Enerji bakanı insan odaklı, açıklama yapsın. İşçi aileleri ile sermayenin polisiyle karşı karşıya getiriliyorlar. Bu siyasi zihniyeti de kınıyoruz. Hiç kimse eylemi saman alevinden bir tepki sanmasın. Bu direniş meşalesi yanmaya devam edecek” diye konuştu. HDP-DBP gibi kentin siyasi partileri yanı sıra birçok STÖ’leri gün boyunca

eylemde bulanan işçileri ziyaret etti.

Kaynak: DİHA

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu