Güncel

Soylu için göçmenler sadece yüzdelik hesap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada: "Geçen yıl toplam 56 bin kaçak göçmeni sınır dışı ettik. Bu yıl itibariyle de biz ortalama 80 bin, yani geçen seneden neredeyse, yüzde 40-50 civarında bir fazlalıkla sınır dışı işlemi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Her seçim öncesi göçmenler ve mülteciler konusunda misafirperverlikten, yardım etmekten, Avrupa’nın kendilerini yalnız bıraktığından dem vuran AKP hükümeti bugün, göçmenlerin-insanların hayatını yüzdeye vurarak hesap yapıyor.  Soylu, Haliç Kongre Merkezi konferans salonunda düzenlenen bir etkinlikte konuşarak “Size bir rakam vermek istiyorum. Sadece 2016 yılında Türkiye sınırına gelip de geçmek isteyen kaçak göçmenlerin engellenme sayısı 729 bin 370. Yani Doğu ve Güney sınırımızda Türkiye’ye girmek isteyip de bizim engellediğimiz insan sayısı 729 bin 370. 2018’de bu rakama 547 bin 857. Yine 2019’da şu ana kadar bu rakam 167 bin 874. “ dedi.

“%40-50 civarında fazlalıkla sınır dışı işlemi gerçekleştireceğiz”

Süleyman Soylu devam eden konuşmasında ise TSK’nın sınırlarda sadece güvenlikle ilgili adım atmadığını belirterek “Türkiye, transit ülke olarak Türkiye’nin üzerinden dünyaya geçmek veya Türkiye’de gelip biraz para kazanıp, kendi memleketine biriktirdiği para ile dönmek için. Bunun organizatörleri var. Şu ana kadar, 2017, 2018, 2019’da yakaladığımız organizatör sayısı 16 bin. Büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi Türkiye insanlık adına vermektedir. Bunu yaparken de kolluk kuvvetlerimiz ile bunu gerçekleştiriyor, hakikaten Türkiye’yi bir kaçak göç merkezi yapmamak için büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Bu esnada da 3 milyon 630 bin Suriyeli kardeşimiz de ülkemizde misafir ediyoruz” diyen Süleyman Soylu, “Geçen yıl toplam 56 bin kaçak göçmeni sınır dışı ettik. 20 Temmuz itibariyle rakam 43 bin. Bu yıl itibariyle de biz ortalama 80 bin, yani geçen seneden neredeyse, yüzde 40-50 civarında bir fazlalıkla sınır dışı işlemi gerçekleştireceğiz. Gerçekleştirmek zorundayız” dedi. (Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu