DünyaGüncel

İran’da rapçi Yasin’in idam kararına yaptığı itiraz kabul edildi, diğer protestocunun idam cezası onandı

İran’da idam cezasına çarptırılan rapçi Saman Seydi Yasin’in temyiz başvurusunu kabul eden Yargıtay, bir başka protestocu hakkındaki idam kararını onayladı.

İran’da Yargıtay, Mahsa Amini protestoları sorasında idam cezasına çarptırılan Kürt rapçi Saman Seydi Yasin’in hakkındaki idam kararına yaptığı temyiz başvurusunu kabul etti.

Yüksek mahkeme ilk etapta hem Yasin, hem de Muhammed Kabadlo adlı diğer protestocunun itiraz başvurusunu kabul ettiğini açıkladı. Ancak daha sonra yargıya bağlı Mizan haber ajansı, yalnızca Yasin’in itirazının kabul edildiğini bildirdi.

Ajansın İran Yargıtay’ı halkla ilişkiler birimi tarafından yapılan düzeltmeyi aktardığı haberinde “Muhammed Kabadlo’nun temyizi kabul edilmezken, Saman Seydi Yasin’nin temyiz başvurusu Yargıtay tarafından kabul edildiği” belirtildi.

İlk açıklamayla ilgili gerekçe olarak, davanın soruşturulmasındaki kusurlara atıfta bulunan haberde, kararın yeniden incelenmek üzere mahkemeye geri gönderildiği ifade edildi.

Kabadlo protestolar sırasında ‘bir polisi öldürmek ve beş kişiyi yaralamak’la suçlanıyor.

Eşitsizlik, baskı ve işsizlik hakkında rap yapan Yasin ise, ‘güvenlik güçlerini öldürmeye teşebbüs, bir çöp kutusunu ateşe vermek ve havaya üç el ateş etmek’le suçlanıyor. Yasin hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Yasin’in annesi geçen hafta bir video yayınlayarak oğlunun kurtarılması için yardım istedi, sosyal medyada yayınlanan videoda “Dünyanın neresinde sevdiğiniz birinin hayatının bir çöp kutusu için alındığını gördünüz?” ifadelerini kullandı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu