Güncel

(Güncel) Ankara’da Berkin Eylemine Faşist Saldırı

Ankara: Ankara’da bugün Halk Cephesinin Berkin Elvan’ın katillerinin bulunması, adalet talebiyle yaptığı eyleme faşistler saldırdı. Bir süredir Yüksel caddesinde devrimci, ilerici kurumlara saldıran faşistler Berkin açıklaması öncesi eylemi yaptırmayacaklarını açıklamıştı. Faşistlerin saldırısından sonra poliste kitleye kalkanlarla saldırarak caddeden çıkardı.

7.30’da Yükselde yeniden bir araya gelen Halk Cephesi ve çeşitli devrimci, ilerici kurumlar açıklama yaptıktan sonra Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti. Yüksel Metro çıkışına gelindiğinde polis kalkanla ve gaz bombalarıyla kitleye saldırdı. Kitleden polise soda şişeleri ve taş atıldı. Öte yandan faşistler Güvenpark’ta Türk bayraklarıyla bekliyor.

Polis Yüksel’de toplana kitleye yeniden 20.15 sularında saldırdı. Muhabirimizden aldığımız bilgiye göre dört kişi dövülerek gözaltına alındı. Muhabrimizden aldığımız bilgiye göre, Halk Cephe’liler Konur Sokakta bulunan İnsan hakları Anıtı önünde, gözaltıların serbest bırakılmas talebiyle saat. 20.30’da oturma eylemine başladı. Gözaltına alınanların isimleri ise şöyle:

Halk Cephesi; Fatma Turgut, Dilek Yiğit, Zeynep Tural, Ezgi Ataman, Dilan Alevi

Kolektifler; Furkan Bircan ileAnkara Üniversitesi İletişim fakültesinden ismi öğrenilemeyen bir kişi.

Yükselde gerginlik devam ediyor.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu