Güncel

Amed’te Sur’a yürüyenlere polis saldırdı

H. Merkezi: Amed’te HDP ve DBP’nin çağrısıyla, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur’a yürümek isteyen kitleye saldırdı. 

Binlerce kişi İstasyon Meydanı’nda toplanarak, yürüyüşe geçti. Ancak polis, barikat kurarak, halkın geçişini engelledi. Polisin engellemisiyle halk otuma eylemine geçti. “Her yer Sur, her yer direniş”, “Bijî berxwedana Surê” sloganlarını atan halk, bir süre sonra İstasyon Meydanı’ndan Sur’a yürümek istedi.Polisin engellemesiyle birlikte yürümekte kararlı olan halka polis gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin tazyikli su ve gaz bombalı saldırısına halk taşlarla karşılık vererek Yaşar Kemal, Ekinciler, Gevran caddelerinden doğru Sur’a gidilmeye çalışılıyor.

Sur’da son durum

İlçede uygulanan sokağa çıkma yasağı 5. gününde. 6 mahallede devam ediyor. İlçede uygulanan sokağa çıkma yasağı 5. gününde. 6 mahallede devam ederken polis ablukasına karşı Sur halkı sokağa çıktı.

Sur’un Melik Ahmet Caddesi’nde halk sokaklara çıkarak, davul ve zurna ile yürüyüşe geçti. Evlerinin balkonlarından bulunan mahalle sakinleri de, tencere ve tava çalarak destek verdi. Halkın yürüyüşüne özel harekat timleri tazyikli su ve gerçek mermilerle saldırdı. Saldırıya rağmen halkın eylemi devam ediyor.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu