Güncel

Özak Tekstil işçilerine yine jandarma saldırısı: Çok sayıda gözaltı

Urfa'da baskı ve mobbinge karşı 15 gündür direnen Özak Tekstil işçilerine jandarma yine TOMA, gaz ve copla saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Özak Tekstil işçileri, 27 Kasım’dan bu yana direnişini sürdürüyor. Fabrikanın önünde barikat kuran jandarma bu sabah yine işçilere TOMA, biber gazı ve copla saldırdı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran BİRTEK-SEN dayanışma ve işçilere sahip çıkma çağrısı yaptı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığını da bildiren sendika, “Özak Tekstil işçileri bu sabah yine ağır bir jandarma saldırısı ile karşı karşıya kaldı. İşçilerin tamamına yakın ve iki sendika yöneticimiz gözaltına alındı. İşçilere TOMA’yla tazyikli su sıkılıyor, jopla müdahale ediliyor, yaralı işçiler var. İşçiler dağılmıyor. Yüzlerce işçiye göz göre zulüm yapılıyor. Bu zulme sessiz kalmayın! İşçilerin üstüne çöküp hak mücadelemizi sindirmeye çalışıyorlar. İşçilerin sesini kesmeye çalışanlara karşı her yeri Özak direnişi alanına çevirelim! Urfa halkına çağrımızdır! Özak işçilerine sahip çıkın!” dedi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu