Güncel

Üç kentte HDP’ye yönelik polis operasyonu

Bu sabah HDP’ye yönelik üç ilde çok sayıda adrese düzenlenen polis baskınlarında aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

H.Merkezi:  İstanbul’da HDP Ümraniye İlçe Eş Başkanı Damla Savcı ve Mezopotamya Haber Ajansı eski muhabiri Melike Ceyhan’ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kocaeli’nde de operasyon

Kocaeli’de HDP yöneticilerine yönelik operasyon olduğu öğrenildi. Haberi HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu. Gergerlioğlu, “Kocaeli’de HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik gözaltıları şiddete kınıyorum. Sabahın köründe eve baskın düzenleyerek insanları gözaltına almak da nedir? Bir şey varsa Emniyete çağırabilirdiniz. Keyfi OHAL uygulamaları hukuk devletine aykırıdır” diyerek operasyona tepki gösterdi.

Gözaltına alınanlardan 8 kişinin isimleri şöyle:

Leyla Aygün- Kocaeli HDP İl Eş Başkanı

Sinan Odabaş- Kocaeli HDP İl Yöneticisi

Kasım Babayiğit-HDP üyesi / Belediye Meclis Üyesi adayı

Çetin Kabisen-HDP üyesi

Erkan Kabisen-HDP üyesi

Zülfikar Taşdelen-HDP üyesi

Ömer Uysal-HDP üyesi

Bingöl’de ki operasyona gizlilik kararı konuldu

Bingöl’de de evlere düzenlenen baskında aralarında HDP’li Belediye Meclis Üyesi Adayı Mehmet Bahçadurmuş, HDP Gençlik Meclisi üyeleri ile Yunus Bulut, Serkan Kaya, Kani Solmaz ve Kani Tunç’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma dosyasına, Bingöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından gizlilik kararı konulduğu belirtildi.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu