Dünya

Atina’da Rojava’yla Dayanışma Eylemleri Sürüyor!

TC’nin Rojava’ya işgaline yönelik bir süredir Atina’da gerçekleştirilen eylemlerin bir yenisi dünya çapında Rojava Direnişi’yle dayanışma eylemleri kapsamında 12 Ekim günü gerçekleştirildi.

Atina: TC’nin Rojava’ya işgaline yönelik bir süredir Atina’da gerçekleştirilen eylemlerin bir yenisi dünya çapında Rojava Direnişi’yle dayanışma eylemleri kapsamında 12 Ekim günü gerçekleştirildi. Cumartesi günü saat 17:30’da Akedemia önünde toplanan kitle, Türk Konsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte faşist TC’nin Rojava’ya yönelik işgal saldırısına karşı sloganlar atıldı ve Rojava Direnişi’ne selam gönderildi.

Yürüyüşe Yunan sol, devrimci ve anarşist örgütlerinin yanı sıra Yunanistan Türkiye-Kuzey Kürdistan Eylem Birliği üyeleri de katılım gösterdi. Genel kitle katılımının yoğun olduğu yürüyüşte, TC faşizminin saldırganlığına yönelik öfkeli sloganlar atıldı ve TC’nin katliam saldırıları kınandı. Ayrıca yürüyüşte Kürt ulusunun özgürlüğüne dair sloganlar da atıldı.

Yunanistan’da bulunan Türkiyeli ve Kürdistanlı örgütlerin oluşturduğu Eylem Birliği’nin de aralarında olduğu devrimci örgüt ve partilerin, TC faşizminin Rojava’ya yönelik işgal saldırısına yönelik daha önceden gerçekleştirdiği eylemleri Yunan sol, devrimci ve anarşist güçlerinde katılımıyla süreklileştirmek için önümüzdeki süreçte yeni eylemler düzenleneceği bildirildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu