Gençlik

Liseli YDG’lilere 1 Mayıs soruşturması!

İstanbul: Geçtiğimiz 1 Mayıs İşçi ve Emekçilerle Dayanışma Günü’nde gözaltına alınan liseli YDG’lilere soruşturma açıldı; iddianamede YDG’lilere ait olmayan eşyalar delil olarak gösteriliyor.

1 Mayıs 2015’te Okmeydanı’nda Partizan ve YDG okurları hiçbir delil gösterilmeksizin keyfi şekilde gözaltına alınmış; akşam saatlerinde serbest bırakılmışlardı. Gözaltında kendilerine ait olmayan eşyaları delil olarak kullanmak isteyen polis, YDG’lilerin eşyaların kendilerine ait olmadıklarını belirtmelerine rağmen bunları delil gösterdi. İddanamede delil gösterilmeyecek şekilde kullanılan flaş bellek ve puşu vb. eşyaları delil gösteren İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi liseli YDG’liler hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” tan soruşturma başlattı.

Liseli YDG’liler konuya dair “Devlet gençliği bu tip soruşturmalarla kasten yıldırmaya çalışıyor. Bugün devlet emekçi mahallelerde gençlere uyuşturucu, çete ve yozlaştırma politikaları ile yaklaştığını biliyoruz. Biz okullarda ve mahallelerimizde buna karşı mücadelemizden tüm baskılara, soruşturmalara rağmen ödün vermeyeceğiz. Faşizmin kol gezdiği bu süreçte bizler liselerde mücadelemizi yükselterek liseli gençliğin sarsılmaz gücü ile katillere ve faşizme geçit vermemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu