Gençlik

ÇOMÜ’de polis saldırısı; 5 öğrenci yaralı!

 

H. Merkezi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’de öğrenciler ve öğretim görevlileri, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde faşistler tarafından saldırıya uğrayan  Metehan Tuna için eylem yapmak istediler; polisin ve ÖGB’nin saldırısına uğradılar.

Bugün (24 Eylül) ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin önünü kesen ÖGB ve ardından okulun içinde bekleyişe geçen çevik kuvvet, eylemin yapılmasını engellemeye çalıştı. Okul dışında eylem yapılabileceğini söyleyen ÖGB şefine üniversiteden çıkması gerekenlerin polis olduğunu söyleyen öğrenciler ve öğretim görevlileri eylemi gerçekleştirmek üzere içeri girmeye çalışınca rektör yardımcısının emriyle polis saldırdı.

Saldırıda Barış Çelik, Yusuf Nas, Erkut Özdemir, Ertuğrul Aslan ve Ozan Aksinger isimli öğrenciler polis saldırısı sonucunda yaralanarak Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldılar. Öğrencilerden birinin kafa travması geçirebileceği belirtiliyor.

Saldırının ardından ise kampüs önünde “Metehan yaşayacak, çeteler üniversitelerden defolacak!” pankartıyla basın açıklaması yapıldı.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu