Güncel

Rojava Derneği’nden kışa girerken dayanışma çağrısı

H.Merkezi: Rojava Derneği, kışa girilmesi ile birlikte Şırnak, Nusaybin, Cizre ve tüm direniş alanlarında başlattıkları kampanya için dayanışma çağrısında bulundu.

Rojava Derneği’nin Şırnak, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova’da devletin saldırıları sonrasında evleri yıkılan ve çadırlarda kalmak zorunda kalanlar için destekleri sürüyor. Havaların soğumasıyla beraber Rojava Derneği çadırlarda kalanlar için kışlık çadır gönderirken, evlerini onarabilen ailelere de destek olmaya çalışıyor.

DİHA’ya konuşan Rojava Derneği Eş Genel Başkanı Mustafa Ocaklık, geçen yıl bu dönemlerde savaşın başladığını belirtti. Ocaklık, 2 Ocak 2016 tarihi itibariyle 2014’den bu yana yaklaşık 26 yerde örgütlenmiş bulunan ve merkezi Diyarbakır’da olan özyönetim alanları için başlatılan dayanışma kampanyaların devam ettiğini dile getirdi.

“Çadır ve ısıtıcılar ihtiyaç var”

Her kesin elinden geleni bir an önce yapması ve dayanışmayı büyütmesi çağrısı yapan

Ocaklık, kampanyalarının sürdüğünü belirtti.

Kış hazırlıkları kapsamında yatak ihtiyaçların yoğunlukta olduğunu belirten Ocaklık, havaların soğuması ile ısıtıcılara da ihtiyaç olduğunu, çadır ihtiyacı için çalışmalar başlattıklarını sözlerine ekledi.

Gıda bağışında bulunmak isteyenler, Diyarbakır’da bulunan tüm yerel marketlere uğrayıp 50 TL’lik gıda paketlerini makbuz karşılığı yapabilirler. Gıda bağışını elden teslim etmek isteyenler, Sümer Park’ta bulunan depoya götürebilirler. İl dışından kargoyla göndermek isteyenler derneğin adresine gönderebilirler ya da Diyarbakır otobüs firmaları aracılığıyla da ulaştırabilirler.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu