Güncel

PYD: Türk devletinin saldırıları Tahran toplantısının sonucudur

İşgalci Türk devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik aralıksız süren saldırılarını kınayan ve saldırıların Tahran toplantısının pratik sonuçları olduğunu belirten PYD, tüm devletlere Türk devletini kınaması çağrısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, yaptığı açıklamayla işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınadı. Bu saldırıların insani örgütlerin ve uluslararası toplumun sessizliğiyle birlikte insani ölçü ve standartlarını ihlal ettiğine dikkat çekilen açıklamada Türk devletinin bu pratiklerinin Tahran toplantısının sonuçları olduğu iddiasında bulunuldu.

PYD Genel Meclisi, başta BM olmak üzere uluslararası kurumların işgalci Türk devletinin halka yönelik katliamlarına karşı sessiz kalma tutumunu kınayarak, Suriye halkına karşı bu katliamların durdurulması ve savunulması için sorumlulukları yerine getirmeleri, acilen müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

İşgalci Türk rejiminin vahşiliğinin bölge bileşenlerini korkutmayacağını ve ısrarlarını azaltmayacağını belirten PYD, aralıksız devam eden saldırıların Türk devletinin bölgeye karşı yeni bir askeri operasyon hazırlığı yaptığını gösterdiğini kaydetti.

PYD, bölgedeki bütün bileşenlere aralarındaki sorunları bir kenara bırakmaları ve işgalcilere karşı birleşmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca Arap devletlerine, bölge ve dünyadaki devletlere harekete geçmeleri ve Türk devletini kınamalarını istedi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu