Güncel

2016 yılında Akdeniz’de 5 bin mülteci boğuldu

H. Merkezi: 2016 yılında ülkelerindeki savaş, siyasal baskı, dışlanma ve şiddetten kaynaklı Avrupa’ya ulaşmak için göç yollarını tutan 5 bin kişi Akdeniz’de boğuldu, 900 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamada, Akdeniz’i bu yıl içinde teknelerle geçmek isteyen 5 bin kişi hayatını kaybetti. İtalyan haber ajansı Ansa ise, Akdeniz’den Avrupa’ya ulaşmaya çalışan yaklaşık 900 mültecinin kurtarıldığını açıkladı. İtalyan haber ajansı Ansa bugün yaptığı habere göre, Akdeniz’den Avrupa’ya geçmeye çalışan yaklaşık 900 kişi kurtarıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamada, İtalyan kıyılarına ulaşan mülteci sayısının 180 bin 346 olduğu belirtilirken, Yunanistan kıyılarına ise 173 binin üzerinde mültecinin ulaştığı bilgisi verildi.

UNHCR Sözcüsü William Spindler “Bunun şimdiye kadar kaydedilen en yüksek rakam olduğuna” dikkati çekti. Açıklamada, bu yıl içinde her gün ortalama 14 göçmenin Akdeniz’de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu