Güncel

HDK; Göç, Mültecilik ve Ayrımcılık Sempozyumu Düzenliyor

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) yarın Göç, Mültecilik ve Ayrımcılık Sempozyumu başlığında iki gün sürecek bir çalışma düzenliyor.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) yarın Göç, Mültecilik ve Ayrımcılık Sempozyumu başlığında iki gün sürecek bir çalışma düzenliyor. Yarın Şişli’de bulunan İstanbul Kenter Tiyatrosunda gerçekleştirilecek olan sempozyumun Birinci oturumu- Kapitalizm Ulus Devlet ve Göç; İkinci oturumu- Göç ve Hukuk; Üçüncü oturumu- Göç ve Ayrımcılık.

İkinci gün ise oturumlar sırasıyla şu şekilde;  Göç ve Emek; Göçmenlikte Kadınlar ve Çocuklar; Göç ve Mücadele Deneyimleri Göçmenlerle Çalışanlar Neler Yapıyorlar?; Sorun Ne? Çözüm mümkün mü?

Yukarıdaki başlıkların tartışılacağı sempozyum için HDK;

“Dün Kürtler, bugün Suriyeliler, Afganlar…

Göç olgusu kapitalizmin tarihi boyunca süregelmesine karşın, son on yıllarda yaşanan toplumsal gelişmelere bağlı olarak daha kitlesel hale gelmiştir. Bu nedenle, kapitalizm, başkaca şeylerin yanı sıra, yol açtığı göç ve mültecilik sorunuyla da ele alınması, irdelenmesi ve eleştirilmesi gereken bir sistem.

Dün Kürtler yerinden edildi, milyonlarca insan köyünden, kentinden uzakta, geçim araçlarından yoksun bırakıldı; dışlandığı ve engellendiği kentlerde yaşamak zorunda kaldı. Bugün de Suriyeliler, Afganlar ve başka uluslardan insanlar benzer koşullarda yaşıyor.” diye belirtti.

Sempozyum ayrıntıları için tıklayınız.

(Haber Merkezi)

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu