Kadın

HDP Kadın Meclisi: Yaşamak yaşatmak için 8 Mart’ta alanlardayız

HDP Kadın Meclisi, “Yaşamak, yaşatmak, haklarımız ve hayatlarımız için 8 Mart’ta alanlardayız” sloganıyla 8 Mart’a hazırlanıyor. Meclis’in, eylem ve etkinliklerinde açlık grevlerine dikkat çekilecek. 

H. Merkezi: HDP Kadın Meclisi, “Yaşamak, yaşatmak, haklarımız ve hayatlarımız için 8 Mart’ta alanlardayız” sloganıyla 8 Mart’a hazırlanıyor. Meclis’in, eylem ve etkinliklerinde açlık grevlerine dikkat çekilecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, “Yaşamak, yaşatmak, haklarımız ve hayatlarımız için 8 Mart’ta alanlardayız” şiarıyla karşılıyor. Türkiye ve bölge kentlerinde eş zamanlı olarak 1 Mart tarihinde başlayacak 8 Mart eylem ve etkinlikleri, 1- 8 Mart tarihleri arası olmak üzere bir hafta boyunca devam edecek.
Kadın Meclisi, Türkiye ve bölge kentlerinde 8 Mart eylem ve etkinlikleri kapsamında, miting, paneller, gece yürüyüşleri, mahalle ziyaretleri, kadın buluşmaları ve cezaevinde ki kadın tutuklulara kart gönderme gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.
Etkinliklerine, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 111 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemiyle aynı taleplerle cezaevlerinde devam eden açlık grevleri damgasını vuracak. HDP Kadın Meclisi, Güven’in ve açlık grevindeki eylemcilerin talebini, 8 Mart’ta alanlara taşırmak, talebin toplumsallaşmasını sağlamak ve kadınlar açısından görünür kılınması hedefleniyor.
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, bu dönem 8 Mart’ı “tarihsel bir dönemde” karşılayacaklarını söyledi. Hem açlık grevleri eylemlerinin hem de yerel seçimlere gidilen bir süreçte 8 Mart’ı karşıladıklarını dile getiren Taşdemir;
“8 Mart’ı bu yıl farklı olarak bir kadın direnişi de olan açlık grevi direnişini ve onun taleplerinin mücadelesini yükseltme, kadınların emeğine, bedenine toplumsal kazanımlarına yönelik gelişen devlet ve erkek şiddeti karşısında bir kez daha alanda olma ve yerelden sesi yükseltme günü olarak algılıyoruz. Bütün etkinlik ve eylemlerimizi bu perspektifle yükselteceğiz” diye konuştu.
Taşdemir, kadına yönelik şiddetin, cinayetin, kadın yoksulluğunun her geçen gün arttığı bu dönemde en fazla bedeli kadınların ödediği ve en fazla sorumluluk üstlenenin de kadınlar olduğunun altını çizdi.
Taşdemir, şöyle devam etti: “Bizim açımızdan açlık grevinin kendisi aynı zamanda bir demokrasi, barış, toplumsal sorunların çözüm talebidir.  Kadınlar cephesinden de bu mücadelenin yükseltilmesi, tecridin kırılması, Leyla Güven şahsında somutlaşan direnişin kendisine de ses olmanın bu açıdan tarihsel bir buluşma olarak da düşünüyoruz 8 Mart’ı. Bu iktidarın uygulamaları kadınların geleceği açısından tehlike oluşturuyor. Kadınlar açısından bir beka sorunudur AKP iktidarı. Kadınlar bu motivasyonla sokağa çıkıyorlar.”
Taşdemir, kadınlara da 8 Mart’ta eylemlere katılma çağrısında bulunarak, “Kadınlara sokağa çıkmasını, eylem ve etkinliklere katılmasını, hem kendini hem toplumunu hem de yerelini savunması gerektiği çağrısında bulunuyoruz” dedi.
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu